T. Ericson Ensemble är en oktett som är verksam i Berlin och som nu startat i en svensk version. Gruppen spelar originalmusik av Torbjörn Ericson. Ladda ner pdf-info

Vi här på Wela-sidan, dvs. Sven och Cecilia, gläds över att vara med i Torbjörns intressanta musikaliska projekt. Cecilia kommer att ansvara för bokning av den svenska oktettversionen.
Kontakta Cecilia Wennerström via meddelandefunktionen på Facebook om intresse finns! Vi skickar gärna vår nyinspelade demo. Nedan finns ett par korta utdrag från demon.

Musikexempel:  Blond Morning   Foggy Mood   Jazzo  

Musiker: Torbjörn Ericson - piano, Anna Wallin - flöjt, Sven Larsson - trombone, Linus Kåse - altsaxofon, sopransaxofon, Cecilia Wennerström - tenorsaxofon, altflöjt, John Högman - tenorsaxofon, Johan Sandlund - kontrabas, Bosse Söderberg - trummor, gäst: Maria Kvist - sång.

Spelningar 2016:
27 april Berlin (då Sven och Cecilia kommer att vara med i bandets tyska version)
30 april Berlin (dito)

Bokning i Sverige: Cecilia Wennerström kan nås på Facebook

 


Anna, Linus, Cissi, Sven, John

  
Bosse SöderbergBack to main page


Torbjörn Ericson
, bandets pianist och kompositör, har ett brokigt förflutet, bl.a. som altfiolspelare i symfoniorkester, som musikvetare i Tyskland och som teatermusik-kompositör. Tidigare har han även sysslat med att göra tecknad film. Han är sedan 1995 bosatt och musikaliskt baserad i Berlin.

 
Johan Sandlund