Duo Wela kan användas till det mesta, som att förgylla ett vernissage i Borlänge Konsthall med spel på avloppsrör eller underhålla ett tjugotal svenska kulturpersonligheter och ambassadpersonal under en kryssning på Volga. I Kazan fyllde den ryske ljudteknikern en stor konsertlokal med klangen från våra instrument. Speciellt uppskattad var didgeridoon, inte minst när publiken själva fick prova på att blåsa efter konserten. Det här och mycket annat hände när vi var inbjudna till Ryssland i maj 2006 av Svenska Institutet som en del av det stora nationella Sverigeåret, Sweden:Upgrade 2006.

Sven Larsson

 Sven Larsson visar i Duo Wela hela sin bredd på bastrombone och på australisk didgeridoo. Ingen i Sverige har en så komplett teknisk kunskap om trombonen som instrument som Sven. Att han dessutom är en fantasifull improvisatör, alltför ofta dold i storbandets anonymitet, är grädde på moset. Multiphonics, cirkulärandning, vowels, doodletunga och mycket annat används i leken med såväl välbekanta jazzstandards som fritt uppfunna teman.

Sven har spelat med svensk och internationell jazzelit de senaste fyrtio åren: Rolf Ericson, George Russell, Thad Jones, Bernt Rosengren, Monica Zetterlund… det blir för många att räkna upp! Han har gett ut solo-CDn Didgeribone (FLCCD176 2000) där man kan finna en hel del av den musik som Duo Wela spelar.

Ett föredrag med Sven är som att möta ett vandrande Tom Tits experiment. Åhörarna får gissa, prova didgeridoo, och häpna över trombonens möjligheter. Bernoullieffekten och annat oväntat och intressant visas med rullande sugrör och tjutande coca-colaburkar och kryddas med anekdoter från Svens långa och händelserika musikerliv. Uppskattat på högskolor, folkhögskolor, musikgymnasier och lärarseminarier.

Cecilia Wennerström har utvecklat sitt fria spel tillsammans med musiker som Marie Selander och Tuomo Haapala samt tidigare på åttiotalet i egna gruppen Salamander. Om gruppen SNOWs CD The Transparent Cat skrev Ingemar Glanzelius i DN 30/6-00 "…rytande och drillande barytonsax …tokig och vacker röst …Denna musik känns fri från schabloner vilket är sällsynt."

Cecilia Wennerström